Åpen mesterklasse med Frans Helmerson


Mandag 11. januar fra kl 15.00 til 18.00 kommer den kjente cellisten Frans Helmerson til Norges musikkhøgskole for å holde åpen mesterklasse. Helmerson var den første celloprofessoren ved Musikkhøgkolen i 1973, og han har undervist mange av våre store cellister. En av dem er Truls Mørk.


Svensken Frans Helmerson har gjort internasjonal karriere både som cellist og pedagog og er i dag en av de mest søkte lærere på sitt instrument i verden. Han er professor ved musikkhøgskolen i Köln og spiller i Michelangelokvartetten.
– Omtanke og varme– Frans Helmerson har en særskilt pedagogisk evne. Mange av våre beste cellister har studert med ham og nytt godt av hans omtanke, varme menneskelighet og cellistiske mesterskap. Vi ønsker ham hjertelig velkommen tilbake til Norges musikkhøgskole 11. januar, sier fagseksjonsleder for strykerne Morten Carlsen, og han siterer en student som sa: "Når du kommer inn i rommet hans, er det bare deg det gjelder! Han er utfordrende og vil du skal tolke musikken selvstendig, uten hensyn til hva andre gjør."
Studentene som skal spille med Frans Helmerson er Ingvild Nesdal Sandnes, som går fjerde året på bachelor, Annekatrin Flick, som går første året på masterstudiet og Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, som går tredjeåret på bachelor.
Program:

Ingvild Nesdal Sandnes skal spille Dvořaks Cellokonsert, 1. sats

Annekatrin Flick skal speille Beethovens Sonate i A-dur

Frida F. W. Wærvågen skal spille Cellokonsert nr 1, 1. og 2. sats av Sjostakovitsj
Les mer om Frans Helmerson.

Populære innlegg fra denne bloggen

ABSOLUTT SOMMERKICKOFF MED SØRAMERIKANSKE RYTMER ER 17. OG 18. AUGUST!

VELKOMMEN TIL ØVELSER I MARS, APRIL OG MAI - MERK ENDRINGER I DAGER OG TIDER!